måndag 25 juni 2018

Den underjordiska järnvägen


I tisdags bokchattade jag, Boktokig, Milla och Bokskorpionen om Den underjordiska järnvägen. Boken är skriven av Colson Whitehead. Det är en tung bok och stundtals så hemsk att man måste ta en paus och lägga den ifrån sig. Så var det i alla fall för mig. Några i boken hade även stannat av i läsningen på grund av den tunga starten. 

Boken är viktig. Den berättar en delvis sann historia. Cora lever med den dagliga misshandeln på ett bomullsplantage. Hon är slav. En dag flyr hon med hjälp av den underjordiska järnvägen. I verkligheten var den underjordiska järnvägen namnet på ett nätverk som hjälpte slavar att fly. I boken är det just som titeln säger, en fysisk järnväg med tåg. En slavjägare tar dock upp jakten på Cora. Hon kämpar för överlevnad och frihet genom flera av USAs stater.

Både Oprah och Obama rekommenderar boken på dess framsida. Jag kan inget annat än göra detsamma. Läs den! Det är en bok som berör ända in i hjärtat. Den underjordiska järnvägen finns bland annat på Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Bra skrivet:)
  Kommer du ihåg vilken film det är som har den underjordiska järnvägen som tema?
  Nu har jag lyckats att skriva några rader jag med
  Ha det bra
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag gå in och kika. Menade du 12 years of slave? Den jag pratade om?

   Radera