söndag 18 mars 2018

Kärleken blev mitt vapen

I torsdags så bokchattade jag, Boktokig och Milla om Soheila Fors självbiografi Kärleken blev mitt vapen (skriven tillsammans med journalisten Ingalill Bergensten).


Soheila har flera berättelser att berätta, hon har varit med om så mycket. Hennes pappa satt fängslad som politisk fånge i Iran. Som tonåring var hon soldat. Hon blev lurad in i ett olyckligt äktenskap, lyckades fly till Sverige och trodde hon fann tryggheten. Men hon blev misshandlad i sin nya relation. Idag är Soheila känd bland annat för att ha startat ett skyddat boende. Hon har också fått priser och utmärkelser för sitt arbete med att hjälpa kvinnor.

Boken känns tyvärr aningen hoppig och går inte riktigt på djupet. Det som fascinerar mig med berättelsen är hur stark Soheila är. Hon har behövt ladda om så många gånger, resa sig upp efter att ha fallit. Tidigt i sitt liv har hon behövt hantera livskriser och gått vidare. 

Du hittar boken på Adlibris och Bokus.


4 kommentarer:

 1. Bra sammanfattning av boken:)
  Nu har jag oxå skrivit om boken
  Ha det gott
  Kram Milla

  SvaraRadera
 2. Mycket intressant att få läsa din åsikt om boken. Jag delar din uppfattning. Trist att jag missade chatten pga helt vanlig, simpel glömska. Men jag har redan satt ett larm inför nästa gång. ;-)

  SvaraRadera