söndag 17 december 2017

Begynnelse

Jag kände mig lite tom när jag läste sista sidan i Dan Browns Begynnelse. För nu vet jag inte hur länge det kommer dröja till att han kommer med ett nytt äventyr. För jag hoppas verkligen att det kommer många fler böcker av författaren. Jag har läst alla hans böcker översatta till svenska och Begynnelse gjorde mig inte besviken.


Inledningen av boken utspelar sig som vanligt på en plats relaterad till historia, kultur eller vetenskap. Denna gången är Guggenheimmuseet i Bilbao platsen. En plats som jag inte besökt men som boken gör mig nyfiken på. Robert Langdom anländer då han är inbjuden till en afton som kommer förändra världen för evigt, en upptäckt ska avslöjas. Bakom inbjudan står Edmond Kirsch, en miljardär känd för sina tekniska inovationer. Han påstår sig ha svar på två av människans mest omdebatterade existentiella frågor. Men kvällen går inte som planerat och plötsligt befinner sig Langdon mitt i sökandet efter svaret på frågorna i konstnären Antoni Gaudis Barcelona.

Har du inte läst något av Dan Brown tidigare kan jag varmt rekomedera böckerna. Det jag gillar är att samtidigt som spänningen stiger i boken får man också lära sig nya saker om kända platser och personer runt om i världen. Begynnelse finns till exempel på Adlibris och Bokus.

2 kommentarer:

  1. Jag håller på med den här just nu och den är svår att släppa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag tyckte verkligen om den. Vill ha mer av Brown!

      Radera