torsdag 28 september 2017

Musan


Musan av Jessie Burton är en bok som stannar kvar inom mig. De människoöden som boken handlar om berör mig. Jag är glad att jag upptäckt Jessie Burton som författare och hoppas att hon skriver många fler böcker. Hennes tidigare bok Miniatyrmakaren var också bra. Båda böckerna har så vackra omslag. 

Det är två historier i en. Den ena utspelar sig i England 1967. Odelle som flyttat från Trinidad försöker etablera sig i London. Hon erbjuds ett jobb som sekreterare på ett galleri. Där kommer hon i kontakt med ett mystiskt konstverk. Konstverket är länken till den andra berättelsen, som utspelar sig i Spanien 1936. Olive är dotter till en alkoholiserad mamma och har en berömd konsthandlare till pappa. Familjen har nyligen anlänt till Spanien när de träffar konstnären och revolutionären Isaac och hans syster Teresa. Hemligheterna haglar och de båda familjerna får en livslång påverkan på varandra. 

Jag kan varmt rekommendera Musan. För den som vill läsa den finns den hos Adlibris och Bokus


2 kommentarer:

  1. Jag gillade verkligen Miniatyrmakaren så ska absolut läsa den här någon gång :)

    SvaraRadera
  2. Detta låter som en bok för mig! Har inte läst Miniatyrmakaren faktiskt – det har helt enkelt inte blivit av. Det låter som att du gillar Musan bättre. Är det så? Bör jag prioritera den?

    SvaraRadera