onsdag 11 juli 2018

Drottning Elizabeth - en biografi

Jag är nog inte ensam om att ha blivit mer fascinerad av Drottning Elisabeth efter att ha sett Netflixserien The Crown. När det kom ut en biografi om henne på svenska tvekade jag inte på att läsa den. Drottning Elizabeth har verkligen regerat länge. Sedan hon som 27-åring kröntes till drottning har hon sett världen förändras. Hon har fått kämpa med stora kriser både för sitt land, för världen och i sin familj. Hon har mött de flesta av världens främsta ledare och flera av de mötena redogörs för i denna biografi skriven av historikern Sarah Bradford.

Har du sett The Crown (eller för den del en och annan dokumentär om det engelska kungahuset) kommer du att känna igen mycket. Boken är i princip en redogörelse om allt hon har varit med om. Det som jag saknar är boken är mer om hennes personlighet och känslor. Jag förväntade mig faktiskt att få läsa mer om hur hon är. Oavsett så fortsätter jag att vara imponerad av hennes styrka.


Biografin finns där böcker säljs tex på Adlibris och Bokus

Nyligen var jag även i Edinburgh. En av många saker jag gjorde var att besöka drottningens yacht Britannia som hon rest runt i samväldet med. Sedan 1997 är den dock pensionerad och öppen för nyfikna besökare som jag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar