måndag 4 juni 2018

Flätan

Flätan är en resa, en resa över tre kontinenter och genom tre kvinnors öden. Smita är en av kvinnorna. Hon är oberörbar (kastlös) i Indien. Hon lever för sin dotter och att hennes dotter ska få gå i skolan. I Palermo på Sicilien arbetar Giulia på familjeföretaget som tillverkar peruker. Men företaget är hotat eftersom det inte drar in så mycket pengar. I Kanada lever Sarah. Hon är hårt arbetande advokat och ensamstående trebarnsmamma. Hon blir allvarligt sjuk men förnekar och döljer det i det längsta för att inte visa sig svag.

Colombani Laetitia har verkligen skrivit en liten pärla. Det är svårt att inte bli berörd eller att reflektera över hur olika förutsättningar vi har världen över. Smitas öde berör mig eftersom hon kämpar varje dag för att ens vara accepterad i samhället. Sarah kämpar med att dölja sin sjukdom, för att den dagen som chef och kollegor får reda på hur sjuk hon är kommer allt hon kämpat med på advokatfirman tas ifrån henne. De är båda oerhört starka kvinnor som kämpar för sitt öde.


Jag tycker mycket om böcker om andra länder. När läsandet kan liknas vid en resa. Jag kan därför varmt rekommendera denna bok. Den finns där böcker finns, till exempel på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar