lördag 25 november 2017

Norra Latin

Norra Latin är boken om en gammal myt om ett spöke på gymnasiet med samma namn, Norra Latin. Vi får följa Clea som precis börjat sin första termin på teaterlinjen. Hennes mamma är en känd skådespelerska och även Clea själv har en karriär som barnskådespelerska bakom sig. I Cleas klass går också Tamar. Hon har flyttat ner till Stockholm från Östersund för att gå på teaterlinjen. Clea blir tillsammans med sin barndomskompis Tim som har en känd, skådespelande pappa. Han går också i klassen. Även Tamar får känslor för Clea. Men Tamar och Tims öden flätas samman kring det övernaturliga som huserar på den anrika skolan.

Boken följer växelvis Tamar och Cleas perspektiv. Även om fokus är på spänning och övernaturlighet behandlar den även hur det är att vara ung och känna press. Så mycket pressa att man nästan är påväg att gå under. Sociala medier som idag är ett självklart inslag bland dagens unga faller också in naturligt i berättelsen.


Norra Latin är den första delen i en serie som kallas för Stockholmsserien. Jag kan absolut tänka mig att läsa de följande böckerna i serien. Jag upptäckte Sara Bergmark Elfgrens författarskap när jag läste Engelsfors-trilogin med Cirkeln i spetsen. Jag kan verkligen rekommendera hennes böcker. Det är böcker som passar bra när man hamnat i en lässvacka eftersom de är svåra att lägga ifrån sig. Den här finns hos t ex Adlibris och Bokus

2 kommentarer: