fredag 13 januari 2017

Sommarhuset

Sommarhuset är ännu en bok av Anna Fredriksson. Jag har tidigare läst böckerna Tisdagsklubben och Avskedsfesten av samma författare.

I sommarhuset är temat syskonrelationer och sorg. Vi får lära känna Eva som precis förlorat sin mamma. I samband med mammans bortgång tvingas Eva till en återförening med sina två yngre syskon, Anders och Maja. Syskonen har inte haft en lika nära relation till mamman som Eva men har lika mycket rätt till arvet som hon. Arvet består av ett sommarhus ute i Stockholms skärgård. Ett sommarhus som Eva spenderat alla sina somrar i. En plats som får Eva att känna sig nära sin mamma, det enda som finns kvar av henne. Eva är säker på sin sak. Hon tänker göra allt i sin makt för att behålla huset. Problemet är att de båda syskonen vill sälja huset för att få ut sin del av arvet. Eva säger upp sig från jobbet och flyttar ut till huset. Men strax efteråt anländer de båda syskonen med sina familjer för att göra iordning huset. För att göra det mer attraktivt på marknaden. Det blir en sommar där gamla sår rivs upp igen.


Jag kan varmt rekommendera den här boken då den var den bästa hittills av författaren. Den finns hos Adlibris och Bokus.

1 kommentar: