tisdag 8 november 2016

BjörnstadJag säger bara wow! Den här boken alltså! Det här är en sådan bok man efteråt önskar att man hade oläst. Det är en stark bok som gör intryck. Det är en bok om roller, tillhörighet och att vilja vara någon annan, men inte våga. Den väcker känslor och ger mig en klump i magen, därför att den beskriver karaktärernas innersta så väl. Det här är en av de bästa böcker jag läst.

Björnstad utspelar sig i den lilla staden med samma namn och är skriven av författaren till bland annat En man som heter Ove, Fredrik Backman. Här kretsar allt kring hockey. Men skrapar man lite på ytan handlar det inte om själva sporten utan vad den gör med människor. Det handlar om förväntningar och att alltid vilja vinna, oavsett vad det kostar.

Björnstad är en aktuell och viktig bok. Den behandlar tunga ämnen och är mörkare än Backmans tidigare böcker. Relationerna är det centrala i boken och det är beskrivningarna av dem som gör att jag fastnar för historien. Men också för att den är full av intressanta karaktärer.

Ska du bara läsa en bok i år, läs denna! Den finns hos AdlibrisBokus och Cdon.

1 kommentar:

  1. Har noll och inget intresse för hockey, och det verkar ju ganska centralt i handlingen... annars lät det ju mycket bra detta! :)

    SvaraRadera