söndag 17 juli 2016

Wolf Hall

Wolf Hall är den prisbelönta boken om 1530-talets England och dess kungahus. Henrik VIII sitter på tronen och förväntar sig att hela världen ska lyda. Han önskar att få sitt äktenskap med Katarina upplöst för att kunna gifta om sig med Anne Boleyn. Till sin hjälp har han Thomas Cromwell som hela tiden stiger i graderna. Henrik VIII är hängiven att få sin vilja igenom och den som säger emot riskerar att få huvudet avhugget.

Boken som är skriven av Hilary Mantel är berättad ur Thomas Cromwells perspektiv. Det är honom och hans resa man får följa. Till skillnad från många andra i det engelska hovet kommer han från en enkel bakgrund men får allt mer makt och inflytande. Med det kommer både nya vänner och fiender. Berättelsen är fylld av kärlek, makt och intriger. Det gör den här delen av historien, även kallad Tudortiden, så intressant. Tudortiden är ett tacksamt ämne i populärkulturen och är tidigare både omskriven och filmatiserad.

Det är verkligen en välskriven och omfattande bok. Stundtals tycker jag att det är lite svårt att hålla reda på alla namn på karaktärerna och hur deras inbördes relationer ser ut. Det kommer dock inte hindra mig från att läsa uppföljaren För in de döda.


Boken finns hos BokusAdlibris och CDON

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar