söndag 17 januari 2016

Det är något som inte stämmer


Jag har inte läst något av Martina Haag tidigare men fick den här boken rekommenderad. Någon nämnde att den är baserad på författarens egen skilsmässa. Ingen aning tänkte jag, måste erkänna att jag har rätt dålig koll på skvallret i kändissverige.

Petra har blivit lämnad av sin man Anders och bestämmer sig för att åka till Norrland för att arbeta som stugvärd. Samtidigt ska hon passa på att skriva på sin nya bok. Anledningen till att Anders lämnat henne är för att han blivit kär i sin kvinnliga kollega. Han har dessutom haft en relation i hemlighet med henne under en längre tid. Något han inte erkänner för Petra till en början. Tillsammans har Petra och Anders två barn.

Som läsare får man följa Petras inre strid. Boken är skriven med två historier i en. Dels får man följa Petra under de tre veckor hon agerar stugvärd och allt vad det innebär. Att leva på burk- och pulvermat. Att oroa sig för vad som gömmer sig ute i skogen, i mörkret. Att handskas med de vandrare som väljer att nyttja stugan. Men parallellt får man läsa om hur hennes skilsmässa uppdagades. Från att hon upptäcker att en ljusstake är fel placerad och tänker att det nog bara handlar om hennes egen paranoia, hon ska ju leva med Anders resten av sitt liv. Till att Anders uttalar de orden som hon inte vill höra, att han ska lämna henne.

Det här är en bok jag verkligen kan rekommendera. Skriv upp den på era "att läsa-listor". Här är en länk till Bokus och Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar