lördag 19 december 2015

Efter Alaska

Efter Alaska är en typisk John Green-bok. Den innehåller karaktärer som har udda specialintressen och en osäker pojke som vill ha en svåråtkomlig, oberäknelig flicka.

Miles Halter börjar på internatet Culver Creek och blir snabbt vän med sin rumskamrat Översten (ja han kallas så). Miles specialintresse är att citera kända människors sista ord, faktum är att han kan de flesta. Genom Översten lär han känna Alaska Young. En mystisk flicka som han blir fullkomligt förälskad i. Alaska har fått välja sitt namn själv eftersom hennes föräldrar inte kunde komma överens. Hon älskar att göra bus mot sina skolkamrater. Inte enkla bus, utan välplanerade, avancerade bus. Miles sugs genast med i hennes värld och hänger med på hennes upptåg. Men frågan är om han kommer henne riktigt nära?

Boken växer för mig. I början tänkte jag bara att det var en tramsig ungdomsroman. Men allt eftersom sugs jag in i Alaska och Miles öde. Under en del av boken diskuterar kompisgänget vilket ens bästa respektive värsta dag i livet är. Det får mig att fundera.


Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar