torsdag 29 oktober 2015

Paradisoffer

Det här är den fjärde boken i serien om Fredrika Bergman. Den skiljer sig från de tidigare böckerna eftersom den inte handlar om en mordutredning. Alex Recht arbetar nu på Säpos kontraterrorenhet och Fredrika Bergman på justitiedepartementet. Deras vägar korsar då Alex utreder en pågående flygplanskapning. Kaparna av planet ställer flera krav till både Sveriges och USA´s regeringar. Det är också mellan länderna som planet flyger. Fredrikas uppgift blir att vara kontaktperson mellan regering och polis.

Boken utspelar sig alltså under relativt kort tid och har ett högt tempo. Man får följa det som händer i utredningen men också hur det går för människorna i planet, de som svävar i livsfara uppe i luften. Vem eller vilka som ligger bakom kapningen är något oklart eftersom de valt att ställa kraven via en upptejpad lapp inne på en av flygplanstoaletterna. Det visar sig också att det är Alex Rechts son som är styrman på det kapade planet. Ska han ensam kunna ta över planet och se till att det landar i säkerhet?


Jag har tidigare läst AskungarTusenskönor och Änglavakter i samma serie. Jag har även läst Lotus blues och Mios blues av Kristina Ohlsson. Jag kan varmt rekommendera alla de böcker jag läst av henne. Särskilt om man är sugen på spänning. Vill man läsa den här finns den bland annat på Bokus och Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar