lördag 31 oktober 2015

Davidsstjärnor

Davidsstjärnor är den femte och senaste delen i serien om Fredrika Bergman. De tidigare delarna heter AskungarTusenskönorÄnglavakter och Paradisoffer och jag kan verkligen rekommendera dem. Serien är skriven av Kristina Ohlsson.

I den här boken arbetar Alex Recht och Fredrika Bergman tillsammans igen. Även i samröre med Peter Rydh. Peter har fått jobb som säkerhetschef på Salomoskolan. På Salomoskolan skjuts en lärare till döds och två pojkar om går i skolan rövas bort när de är på väg till en tennisträning. Fallen hamnar hos Alex och Fredrika och visar sig ha kopplingar utanför Sveriges gränser. I bakgrunden smyger en man vid namn Efraim Kiel runt. Hur är han kopplad till fallen? Även Eden Lundell, en färgstark kvinna från Säpo som man fick stifta bekantskap med i den tidigare boken, visar sig ha en avgörande roll i det som händer. Alla spår leder till någon eller något som kallas Papperspojken. Men vem är han? En människa eller en myt?


Jag läste förresten på Kristina Ohlssons Instagram att hon i Januari kommer ut med en ny bok, en skräckroman vid namn Sjuka själar. Den ser jag fram emot att läsa. Vill man under tiden läsa Davidsstjärnor kan jag varmt rekommendera den samt de övriga böckerna i serien. Davidsstjärnor finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar